A Toni Lecha, in memoriam

Ha mort el Toni Lecha, independentista històric, militant de la CUP i de l’MDT. Aquest dijous, 20 de juny, a 2/4 de 4 hi haurà l’acte de comiat al tanatori d’Horta a Barcelona.

toni lecha

Entre altres moltes coses bones, el Toni va ser militant del nucli d’Horta de l’MDT. Vaig tenir la sort de conèixer-lo en coincidir amb ell als anys 80’, també a l’MDT d’Horta, quan aquesta organització pretenia, com ara la CUP, esdevenir un referent polític aglutinador de l’esquerra independentista.

El recordo com un company tenaç, compromès, de tracte respectuós i alegre, una persona amb molta capacitat que et feia agradable i senzill militar al seu costat. Però sobretot, el que més destacaria d’ell era el seu enorme esperit lluitador, perquè, quan moltes vàrem abandonar la militància política, el Toni va ser dels que van continuar al peu del canó fins al darrer alè de la seva vida. Crec que tota la llibertat social i nacional que siguem capaces de guanyar algun dia, serà en bona mesura mèrit de persones que, com el Toni Lecha, han sabut mantenir encesa la flama de la revolta en els moments més difícils i inhòspits.

El darrer cop que ens vàrem retrobar fou l’any passat a l’acte de campanya electoral de la CUP d’Horta-Guinardó, celebrat al Matas i Ramis, i al qual el Toni va assistir perquè estava passant uns dies a Barcelona. Em va reconèixer que s’havia assabentat de la xerrada a darrera hora, en veure uns cartells enganxats al carrer. Beneïts cartells!, perquè em penso que li va fer molta il·lusió compartir amb nosaltres, al seu barri, aquelles dues hores d’il·lusió i esperança.

Company Toni: gràcies pel teu exemple!

La lluita continua.

Fins a la victòria sempre.

Miquel Mutiñó

One response to “A Toni Lecha, in memoriam

  1. Retroenllaç: Diferents documents a la xarxa relacionats amb Toni Lecha | Centre de Documentació Maria Mercè Marçal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s