La Maribel ja té hora. La pressió popular obliga a l’Hospital de la Vall d’Hebron a accelerar el seu procés.

Després d’un any i mig, la Maribel Díaz ha tornat a ser visitada per un metge. Feia aquest temps que les úniques visites mèdiques que havia tingut relacionades amb el seu problema d’hèrnia discal havien sigut per caigudes provocades per aquesta dolència. Avui, acompanyada per treballadores de l’hospital i militants de la CUP, Endavant, Arran i SEPC, ha decidit que no marxaria de l’hospital sense tenir hora per la seva operació.
Aquest punt no s’ha pogut aconseguir, perquè els seus problemes ossis s’han agreujat després de tant de temps d’abandonament per part del sistema sanitari públic, sotmès a un procés de reducció i destrucció sistemàtic que provoca casos com aquests.

no marxis sense hora
Després de 2 hores a la sala d’espera i 1 hora a la consulta del traumatòleg, el dr. Ferran Pellisé, ens hem trobat amb que l’operació no es pot fer sense unes proves prèvies que mostrin fins a quin punt s’ha agreujat la lesió i amb que no es podia demanar hora perquè ja eren més de les 15.00h (l’hora de la visita era a les 12’45h). Un cop més des de l’hospital es volia enviar la Maribel a casa a esperar una trucada que mai no arriba.
Tot i això, ens hem plantat al departament de gerència i després de dir-los que no marxariem d’allà sense hora per les proves mèdiques, els responsables de l’hospital han fet les gestions necessàries per tal que la Maribel tingués hora (i, ja posats, perquè marxessim dels seus despatxos). Queda clar doncs, que quan se’ns diu que no es pot donar hora per la raó que sigui, si es pressiona als directius que prenen les decisions, no a les treballadores, si s’ocupa els seus despatxos i es deixa clar que no pensem acatar les decisions que s’imposen des de la conselleria de sanitat que dirigeix el cap de la màfia sanitària , Boi Ruíz, no tenen més remei que acceptar la voluntat popular que és rebre una atenció digne.
L’acompanyament que s’ha donat avui a la Maribel es seguirà fent en les properes visites a l’especialista perquè mai més li tornin a donar llargues, però aquest cas és només un dels milers com aquest que hi ha a la sanitat pública catalana.
Per tot plegat cridem a:

  • L’organització popular per tal d’articular xarxes de suport mutu per afrontar casos com aquests de forma col·lectiva.
  • Desobeir la decisió de la Conselleria de Sanitat de deixar milers de pacients en un llimb, fora de les llistes d’espera per maquillar el seu creixement provocat per unes retallades fetes per enriquir Boi Ruíz i els seus amics. Que ningú més marxi a casa des d’un hospital sense hora pels tractaments que necessiti.

 

No marxis sense hora, hi tens tot el dret!
Si ens roben la sanitat ens retallen la vida!

3 responses to “La Maribel ja té hora. La pressió popular obliga a l’Hospital de la Vall d’Hebron a accelerar el seu procés.

  1. Retroenllaç: La urgència de la desobediència | a destemps

  2. Retroenllaç: La Maribel ja té hora. La pressió popular obliga a l’Hospital de la Vall d’Hebron a accelerar el seu procés. | CUP d’Horta-Guinardó | albert web

  3. Retroenllaç: Fes salut, practica la desobediència! | a destemps

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s