Salvem la Plaça Botticelli! No a la privatització de l’espai públic!

La Plaça Botticelli, ubicada a la rotonda de l’Avinguda de l’Estatut, està actualment en perill: el gegant Mercadona (que instal·larà una nova superfície comercial al barri)vol construir, amb la complicitat de l’Ajuntament de Barcelona i de la regidora del nostre districte Francina Vila, un pàrquing a l’actual plaça, privatitzant així un espai públic que només pertany a les veïnes del barri.

Denunciem que el procés que s’ha dut a terme per aprovar aquest projecte ha estat totalment opac i allunyat de la participació veïnal; a més d’haver-se aprovat d’amagat, no es trobava recollit en cap programa electoral. Ni les veïnes ni el comerç del barri no necessitem una altra superfície comercial a la zona. A més, l’ús privat que es vol donar a l’espai de la plaça obligarà a renunciar a les nombroses activitats creatives i recreatives que fins ara s’hi realitzaven, perjudicant el jovent i les veïnes del barri.

Botticelli 1

La Plaça Botticelli a l’actualitat serveix per a una àmplia diversitat d’usos: petanca, rocòdrom o lloc d’esplai i reunió. [Foto: Jordi Fariñas]

Les obres són imminents, i degut a la poca transparència del projecte no sabem quan començaran. Caldrà estar doncs atentes a les properes mobilitzacions; podreu seguir-les a través d’aquest mateix bloc, a través de facebook [‘Salvem Pl Botticelli’] o seguint a twitter el nostre perfil i les etiquetes @Botticelli_HG7 i #SalvemBotticelli. Per a més informació podeu contactar amb salvembotticelli@gmail.com.

Aquest dijous dia 27 al vespre hi ha convocada una nova reunió oberta per seguir organitzant la resposta veïnal. Us esperem al CC Matas i Ramis a les 19h (c. de Feliu i Codina, 20).

Defensem el barri, Horta no és propietat de cap empresa. Juntes ho podem aturar!

manifest botticelli

Notícia relacionada:

Link al bloc de la Plataforma

One response to “Salvem la Plaça Botticelli! No a la privatització de l’espai públic!

  1. Retroenllaç: Preguntes sense resposta | CUP d'Horta-Guinardó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s