A Horta-Guinardó no acatem la marca Barcelona

El districte d’Horta-Guinardó ha anunciat avui amb bombo i plateret la creació de diverses rutes turístiques pel nostre districte i també al de Sant Martí per atreure el turisme de consum a les zones de la ciutat on, de moment, encara no hem de conviure amb aquesta xacra.

Des de la CUP d’Horta Guinardó volem manifestar el nostre total rebuig a l’enèsim intent de convertir el lloc on vivim en un parc temàtic per a rics, on veïnes i veïns ens convertim en una atracció més. Coneixem els processos de gentrificació que s’han viscut en altres barris populars on també es va introduir el turisme amb calçador i que s’han convertit en llocs inhabitables per la gent que hi havia viscut tota la vida, com passa al Raval, el Born, la Sagrada Família o tants altres barris.

No volem soroll, apartaments turístics, brutícia a Collserola ni espais públics gestionats per empreses privades –les úniques beneficiades per la implantació del model turístic que va crear el tripartit (PSC-ERC-ICV), desenvolupat durant 30 anys, i que CiU ha mantingut des que va arribar a l’Ajuntament el 2011. No volem haver de marxar dels nostres barris perquè els converteixin en un lloc tan cool que els preus dels habitatges es disparin encara més del que ja ho estan.

En la mateixa línia, denunciem el procés de degradació que estan patint les Bateries Antiaèries, des que el districte promou que sigui un espai a visitar pels turistes per gaudir de ‘la millor vista de Barcelona’. Des d’aleshores, s’hi han gravat espots comercials, programes de televisió i fins i tot campanyes electorals. L’Ajuntament, però, ha deixat totalment de banda en la seva promoció la memòria del que representen les Bateries, tant pel que fa a la lluita antifeixista com a la lluita per la dignitat dels habitants dels barris de barraques que hi vivien fins als anys 90. Tot plegat repercuteix en el nul respecte que tenen els turistes a l’hora de cuidar un espai que és un símbol de la resistència de Barcelona.

De totes maneres, per si l’Ajuntament segueix entestat a realitzar rutes turístiques per Horta-Guinardó els en recomanem algunes altres:

– La ruta dels desnonaments: De la Teixonera a la Clota. Un recorregut per alguns dels habitatges en els quals s’han desallotjat famílies, per part de bancs sostinguts per la inversió pública o per part de l’Ajuntament, que no sap com fer-s’ho per tirar a terra el barri de la Clota.

– La ruta dels equipaments: De Plaça Eivissa a Plaça Botticelli. Explicant com l’Ajuntament prefereix tenir pàrquings privats enlloc de places públiques (Botticelli) o com deixa que caigui a trossos el patrimoni del barri (la casa del fotògraf de Pl. Eivissa). Voldríem proposar acabar la ruta al Centre Cívic de Montbau, però no ho proposem perquè no existeix.

– La ruta de les retallades i del robatori: De Sant Pau a la Residència de la Vall d’Hebron, passant pel CUAP d’Horta. Un recorregut per aquells espais en què es regalen diners a l’Església, es tanquen urgències nocturnes, llits d’hospital i consultes i es comet un genocidi de pobres encobert.

– La ruta dels oblidats: Una volta pels Agudells i la Font del Gos. Els Agudells, un barri que ha perdut un 40% de la seva població des de la implantació del model neoliberal a Barcelona a partir del 1979. La Font del Gos, un barri que l’Ajuntament no reconeix. Una ruta recomanada també a turistes barcelonins que no saben que aquests barris existeixen.

– La ruta del despropòsit: De Plaça Sanllehy al Mercat del Guinardó. Un recorregut per totes les animalades urbanístiques que s’han fet als barris del Guinardó, Baix Guinardó i Can Baró. Perquè els turistes també gaudeixin de com es destrueix el teixit comercial d’un barri. Els més valents poden anar a fer-la en cotxe i aparcar a la zona del carrer Pasteur. És com jugar a la ruleta russa amb la grua municipal (180€ de suplement).

– La ruta de la porqueria (nocturna): El Carmel. Un recorregut pels contenidors del barri que vessen brossa cada nit per culpa de la seva mala distribució. Una possibilitat, doncs, de gaudir de les rates que es poden veure a algunes zones del barri. No apte per a olfactes delicats. Possibilitat d’opció aventura pujat en un dels camions que fan la recollida.

merda1

NO al turisme massiu. NO a la Marca Barcelona.

1 responses to “A Horta-Guinardó no acatem la marca Barcelona

  1. Hola,

    En la mapa de la ruta dels oblidats us haveu deixat el barri de la Font del Gos, Can Papanats i Font Baliarda.

    No acatem la marca Barcelona per a turistes, dignificació de tots els barris dels Barcelonins ja!

    Moltes gràcies

Deixa un comentari