Som Cims 2014: Pugem al Tibidabo!

Pugem als cims d’arreu dels Països Catalans per reivindicar la nació sencera!

Som Països Catalans, som muntanya, som mar, som plana, som delta, som arxipèlag, som interior, som costa, som serra, som caps, SOM CIMS… 

Som un territori natural variat, valuós i ric banyat per la Mediterrània, però que s’alça pics amunt. Muntanyes que no només representen la naturalesa dels Països Catalans, sinó que també la marquen, la simbolitzen; en definitiva, identifiquen el país.

Quan s’apropa la Diada dels Països Catalans, el 24 de juny -Sant Joan-, vol dir que també s’acosta la jornada “Som Cims” arreu del territori. Un any més, engeguem la campanya de defensa dels pics que s’alcen al nostre país per tal de reivindicar el dia més llarg de l’any.

  

La campanya “Som Cims” consisteix a organitzar marxes, excursions i ascensions al màxim número de cims dels Països Catalans durant el cap de setmana del 21 i 22 de juny i pels voltants d’aquestes dates. A partir de les marxes, ascensions i excursions preparades, com l’any passat, aconseguirem dibuixar el mapa dels Països Catalans, i així mostrar-nos com a una unitat, estendre la defensa del nostre territori natural i reivindicar amb fermesa les ànsies de llibertat per al nostre país.

L’any passat la iniciativa Som Cims aconseguí reunir més de cent cims arreu dels Països Catalans, fet que va demostrar la capacitat d’organització popular en el nostre territori. Enguany, continuem mantenint la flama preparant més marxes i excursions als espais emblemàtics o estimats de cada zona, cooperant amb les entitats excursionistes, esplais, colles i famílies.

Som Cims al Districte

Des de la CUP d’Horta-Guinardó convoquem entitats, agrupacions i particulars a participar al SomCims 2014. Diumenge 22 de juny pujarem des de la Vall d’Hebron al cim de Collserola, el Tibidabo. Durant la ruta farem parades amb l’objectiu d’assenyar l’interès arquitectònic i natural d’alguns punts i denunciar com l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant projectes com el de les Setze Portes, vol contribuir una vegada més a la degradació d’un espai declarat Parc Natural l’any 2010 i relegar-lo a la simple categoria de “parc urbà”.

Sortida: a les 10 h a la parada del metro vall d’Hebron. Es prega puntualitat.

Ruta: pujarem pels carrers dels Agudells fins arribar a can Piteu. Agafaren un camí fins can Soler. Caminarem pel lateral de la Rabassada fins arribar al camí que ens durà a la Font del Bacallà. Pujarem fins la carretera de les aigües i ens acostarem al viver de cal Borni. Hi ha una font molt a prop. Des d’aquí tornarem al lateral de la Rabassada i farem una parada a la pedra Aquilarum. Finalment pujarem al Tibidabo, on ens trobarem amb les companyes de Sarrià – St. Gervasi de Cassoles, que faran la mateixa ascensió des del seu Districte, i dinarem totes a la Font de la Budellera.

Deixa un comentari