El govern de CiU al districte d’Horta-Guinardó imposa 3000€ en multes per exigir un referèndum d’autodeterminació

Des del passat 10 de setembre, en plena precampanya per la consulta del 9N al Principat, el govern municipal de Xavier Trias ha interposat cinc multes per valor de 3300€ a veïnes d’Horta-Guinardó per exigir un referèndum vinculant (o, almenys, una consulta) el proper 9 de novembre. Especialment flagrants són les últimes que s’han rebut: dues multes per valor de 1500€ per enganxar cartells que exigien la desobediència a l’Estat espanyol.

No és la primera vegada que passa: durant la campanya de les eleccions autonòmiques, un altre militant independentista va rebre una sanció similar pel mateix motiu.

El fet curiós és que les multes sempre són per quantitats molt més grans quan les imposa el Districte d’Horta-Guinardó. Francina Vila i Susanna Porcar, al capdavant de la institució, tenen al punt de mira i estan reprimint els moviments populars del barri, ​mostrant una preocupant mania persecutòria.

Tot plegat arriba en un context ​dual: d’una banda, ​la dreta neoliberal apel·la a la unitat ‘d’un moment excepcional’, mentre al carrer​ ​les institucions no deixen espais d’expressió política. El capitalisme neoliberal que ha dirigit els darrers 35 anys l’Ajuntament de Barcelona ha convertit els espais d’expressió pública en una mercaderia​ i els ha cedit a l’empresa privada, que vol mantenir sota control​ ​qualsevol mena d’agitació política al carrer.

Davant d’aquesta situació, desobeïm i desobeïrem, ocupant els espais que necessitem per expressar-nos políticament. I denunciem:

1) La persecució de la militància independentista i de la seva tasca agitativa als carrers d’Horta-Guinardó.

2) Les ordenances de civisme són l’equivalent municipal de la llei mordassa pendent d’aprovació a l’Estat espanyol: busquen criminalitzar qualsevol veu discordant i aturar-la per la via de sancions que condicionin les vides de les activistes del barri. El govern de Xavier Trias, Francina Vila i els seus sequaços pretén aturar la dissidència als carrers d’Horta-Guinardó mitjançant la por.

3) CiU vol un poble mesell que no se surti del discurs oficial, negant la desobediència i qualsevol via que ens porti a la ruptura amb l’Estat, però també amb les elits econòmiques a les quals representa la dreta convergent.

4) Mentre CiU imposa al poble una consulta rebaixada per complir amb l’ordenament jurídic de l’Estat espanyol, multa aquelles que assumeixen el mandat popular de convocar un referèndum vinculant per decidir el nostre futur com a poble.

5) Amb aquestes multes CiU demostra que no és només un enemic de classe, sinó que també ho és pel nostre alliberament nacional.

Assenyalem com a culpables de la persecució de l’independentisme a Horta-Guinardó els regidors i consellers de CiU del nostre Districte: Francina Vila, Susanna Porcar, Lina Huélamo, Jaume Fibla, Roser Nogués, Gonzalo Puelles i Lluís Bou.

Ni les multes ni les ordenances no ens aturaran. Desobeïm!

PROU REPRESSIÓ A L’INDEPENDENTISME

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s