Arriba la III Trobada Popular Municipalista (TPM): Capgirem Barcelona!

A poc més de 6 mesos per a les eleccions municipals, els moviments socials i veïnals que portem anys lluitant contra la ‘marca Barcelona‘ ens trobem amb la necessitat de coordinar una candidatura en clau rupturista que serveixi per donar veu, també a l’Ajuntament de Barcelona, a les lluites socials i veïnals que articulen la vida dels nostres barris. L’eina amb què treballem des de fa mesos és la Trobada Popular Municipalista, que els propers dies 21 i 22 de novembre arriba a la 3a edició amb l’objectiu d’assentar les bases d’una possible candidatura de cara a les municipals de 2015.

La III Trobada Popular Municipalista té com a objectius principals elaborar el programa de ruptura per capgirar la ciutat de Barcelona, validar el codi ètic d’una eventual candidatura rupturista, debatre sobre propostes polítiques/electorals i, finalment, prendre la decisió sobre si ens constituïm com a candidatura de cara a les properes eleccions municipals.

Durant els dos dies de la trobada, podreu participar i dir la vostra al voltant de diversos eixos programàtics: urbanisme, autogestió, serveis públics, democratització de la vida pública, ciutat feminista o model econòmic, entre d’altres [aquí podeu descarregar el programa i consultar els documents base de cada eix programàtic]. Si hi voleu assistir -tant representant col·lectius com de manera individual- ja us hi podeu inscriure seguint aquest enllaç.

Les trobades tindran lloc els següents dies:

– divendres, 21 de novembre (de 17’30 a 21h) – Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu (c. de Sant Adrià, 20)
dissabte, 22 de novembre (de 10 a 21h – amb dinar popular) – Escola Mediterrània de la Barceloneta (Pg. Marítim, 5)

Vine, participa i difon! Entre totes, capgirem Barcelona!

af_programa_A5_bn2

Si us voleu posar al dia sobre la feina feta en les anteriors TPMs, us en deixem un resum tot seguit:

I i II TPM

La I Trobada Popular Municipalista va tenir lloc el 29 de març d’aquest any a l’Escola Mediterrània de la Barceloneta; ens hi vam trobar més de 200 persones per fer un diagnòstic de la ciutat i elaborar una anàlisi compartida (‘Balanç polític i social de la ciutat de Barcelona‘) de més de tres dècades de governs consistorials -que han transformat Barcelona en una marca comercial i no en una ciutat al servei dels barris i la seva gent. D’aquesta trobada vam extreure’n la necessitat de començar a construir una candidatura de ruptura de cara a les eleccions municipals de 2015, partint d’aquesta Declaració de compromís.

El 19 de juliol, més de 400 persones vam celebrar la II Trobada Popular Municipalista al Centre Cívic de La Sedeta per debatre col·lectivament sobre com hauria de ser una candidatura de ruptura a Barcelona. Ho vam fer analitzant la relació que hauria de tenir amb els moviments socials, els sectors en lluita i les classes populars; els seus principis d’intervenció política; l’estructura i metodologia d’una candidatura radicalment democràtica i els principals eixos programàtics necessaris per capgirar la ciutat de Barcelona. Aquí podeu trobar els principis identificatius que s’hi van aprovar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s