Qui som

La Candidatura d’Unitat Popular és una organització política assembleària d’abast nacional, que s’estén arreu dels Països Catalans i que treballa per un país independent i socialista.

A Barcelona, tenim un projecte molt ambiciós: esdevenir l’alternativa al govern municipal de la ciutat. Un govern que, per més que hagi canviat de color a les darreres eleccions, continua fent les mateixes polítiques. El canvi no es troba, doncs, en els partits que són a l’oposició. El canvi es troba en persones com tu, que creuen en una altra manera de fer política: críticament i construint des dels carrers. Estem convençuts que hi ha vida fora dels partits tradicionals, i ho portem a la pràctica.

Des de la CUP ens oposem frontalment a les retallades i a la privatització dels serveis públics, exigim transparència a l’Ajuntament (encara no sabem quant cobren els regidors!), no creiem en la professionalització de la política, defensem el dret a l’habitatge i lluitem contra els desnonaments. No ens creiem aquesta crisi que perjudica els de sempre i beneficia els més rics.

La CUP d’Horta-Guinardó rebutgem qualsevol urbanització del parc natural de Collserola, defensem l’autogestió dels equipaments públics i reclamem l’elecció directa dels consellers i conselleres del districte.

Som gent compromesa, som gent inconformista. Volem transformar la societat.

Vam presentar-nos per primera vegada a les passades eleccions municipals, on vam recollir 11.800 vots a Barcelona, 1.200 dels quals al nostre districte. Vam esdevenir la sisena força política de la ciutat sense obtenir, però, representació institucional.

A través de les nostres assemblees locals, la CUP som presents actualment a una vuitantena de municipis, amb 4 alcaldies i més d’un centenar de regidors i regidores. Desenvolupem la nostra acció política dins i fora de les institucions locals. Malgrat el limitat marge d’acció dels ajuntament, els membres de la CUP treballem per a bastir un projecte de país basat en els municipis i la seva gent.

Per altra banda, la CUP és i continuarà essent un dels actors més compromesos en les iniciatives populars que preparen la ruptura amb els estats espanyol i francès. (consultes per la independència, assemblea de regidors i regidores dels Països Catalans, manifestacions històriques com la del 10 de juliol del 2010…).

Et pots posar en contacte amb nosaltres a cuphortaguinardo@gmail.com

Deixa un comentari