Esbroncada a Xavier Trias durant la reinauguració del Mercat del Guinardó

La visita de Xavier Trias al passatge de Llívia en motiu de la reinauguració del Mercat del Guinardó va acabar aquest dissabte en una bona esbroncada per part de veïnes i col·lectius socials del barri. Tot plegat enmig d’un ambient tens, amb la reobertura d’un equipament que arriba amb anys de retard i amb menys de la meitat dels equipaments promesos.

Poc després de les 10 del matí, l’alcalde sortia del Mercat acompanyat pels seus 4 escortes, que li havien aconsellat d’escurçar la visita en veure el tens ambient que es respirava a l’interior del Mercat [vídeo]. A fora, l’esperaven representants de la Plataforma Salvem Torre Garcini, amb els quals va conversar durant escassos 5 minuts -enmig de les protestes- per donar explicacions sobre la situació de la masia històrica, que aquests últims dies s’ha tornat a convertir en motiu de preocupació per al veïnat i les entitats del barri.

La reivindicació per salvar Torre Garcini -una masia amb més de 300 anys d’antiguitat, l’última en peu del Guinardó i amenaçada sota la piqueta de Núñez i Navarro- neix en el context d’un barri oblidat per les diverses administracions, marcat pels desastres urbanístics i per la manca d’infraestructures i amb l’eterna reivindicació de zones verdes i espais de trobada per a les veïnes. La definitiva destrucció del patrimoni -amb l’agreujant de l’enderrocament de Can Girapells durant l’anterior govern tripartit- completa un còctel d’indignació que ja fa anys que creix.

Entre les queixes de les veïnes, també s’hi van fer presents el problema del turisme al Districte, pancartes contra la T-Mobilitat, contra la instal·lació de l’antena de telefonia al Carmel i s’hi van poder sentir crits de “el proper desnonament, es farà a l’Ajuntament”. A més de la Plataforma Salvem Torre Garcini, hi havia representades l’Associació de Veïns i Veïnes Joan Maragall l’Observatori dels Drets Socials del Guinardó – Can Baró, entre d’altres entitats, que van protestar davant l’alcalde durant una bona estona.

Aquí podeu veure el vídeo de la rebuda de les entitats a l’alcalde (a partir del minut 01:30 es pot copsar la tensió a l’ambient):

La Plataforma Salvem Torre Garcini ha assegurat que seguirà vetllant per al compliment de l’acord municipal per a la preservació de la masia.

GALERIA DE FOTOS

El Guinardó s'ha aixecat amb pintades contra l'especulació de Torre Garcini

Pintades que van aparèixer a primera hora contra l’especulació de Torre Garcini. Els serveis municipals es van afanyar a esborrar-les

IMG_7307

IMG_7315

IMG_7331

IMG_7332

IMG_7314

alcalde

Foto: J.A. Domínguez

IMG_7323

IMG_7324

IMG_7329

IMG_7325

IMG_7326

IMG_7327

IMG_7328

Cap a quarts de dotze, diverses veïnes es van apropar a Torre Garcini per penjar-hi les pancartes reivindicatives

IMG_7319
IMG_7320

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s